{ "title": "Tavuk Göğsü Protein", "image": "https://www.protein.web.tr/images/tavuk-gogsu-protein.jpg", "date": "20.01.2024 08:53:17", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü protein, değerleri bakımından zengin bir besindir. Protein vücudumuzun ihtiyaçları bakımından oldukça önemli bir besin değeridir. Bu konuda beslenme uzmanları da protein tüketimini teşvik ederler. Diyette bile belirli oranda protein alınması gerektiğini herkes bilir. Protein vücut gelişiminde, kas yapımında önemlidir. Özellikle çocuklar için proteinin yeri ayrıdır. Tavuk göğsü ise proteinden zengin olduğundan ve günümüz koşullarında maliyet açısından kırmızı ete göre daha uygun hayvansal protein kaynakları arasındadır. Günlük olarak insanların vücut ağırlıklarına göre, kilogram başına en az 0,8 gram protein tüketmesi uygun görülmektedir. Bunun fazlası da zararlı olmaz. Protein her ne kadar bitkisel kaynaklardan da alınsa, hayvansal protein daha değerlidir. Bu yüzden tavuk göğsü protein bakımından değerlendirilmesi gereken bir besindir.

Tavuk göğsünü derisini çıkararak tüketirseniz, alacağınız kalorilerde genellikle protein kaynaklı olacaktır. Çünkü derisi büyük oranda yağ içerir. İster ızgara olarak ister tavuk göğüs şiş olarak bundan maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Oldukça lezzetli olduğundan tavuk göğüs herkesin hoşuna gider. Protein ihtiyacı fazla olan çocukların, sporla uğraşanların en kolay şekilde ulaşacakları protein kaynağı tavuk göğsüdür. Ancak tavuk göğsünü haşlama tarzında pişirip yemek aynı etkiyi göstermez. Çünkü bu pişirme şeklinde içindeki protein tavuğun suyuna geçer. Buna dikkat ederek tavuk göğsü normal beslenme düzeni içinde yer almalıdır.

Tavuk göğüs protein miktarı

Bir porsiyon tavuk göğsü 284 kalori içermektedir. Bu miktar tavuk göğsünün ızgara tarzında pişirilmesiyle değerlendirilir. Bu şekilde tüketilen tavuk göğsü 53 gram protein içerir. Günlük protein ihtiyacının kilo başına 0,8 gram olduğu düşünülürse, bu miktardaki protein çok önemlidir. Hem ucuz maliyetli olması hem de hayvansal kaynaklı olması tavuk göğsünü ön plana çıkarmaktadır. Yine hatırlatmakta yarar var, proteinden faydalanmak için tavuk göğsünün pişirme yöntemine dikkat edilmelidir.
" } ] }